#32 Jak (nie)myśleć by przetrwać w zawodzie dietetyka?
Wiele osób przed otwarciem własnego gabinetu ma mnóstwo pozytywnych odczuć i wyobrażeń, które jedynie utwierdzają ich w przekonaniu, że odniesienie sukcesu zawodowego to jedynie kwestia czasu. W tej branży można sporo zarobić, można pracować jedynie popołudniami i nie trzeba nawet wynajmować gabinetu, bo z powodzeniem takie usługi można świadczyć w domu czy drogą on-line. Dodatkowo moi znajomi już nie mogą się doczekać kiedy otworzę własny gabinet, więc klienci sami pchają się do drzwi. Wszystko to więc rysuje niezwykle świetlaną przyszłość, więc trudno się dziwić, że prywatnych dietetyków wciąż przybywa.
Ale czy te wszystkie wyobrażenia o tym biznesie są rzeczywiście prawdziwe? Zapraszam więc do wysłuchania kolejnego odcinka podcastu, gdzie spróbuje niektórych nieco ściągnąć z chmur i postawić stabilnie na ziemi. :)
Polecane przeze mnie odcinki wymienione w podcaście:
Kalkulator Biznesowy Dietetyka
Dietetyka jako dodatkowe zaqjęcie zawodowe
Gdzie najlepiej umiejscowić gabinet?
Polecam także wybrane przeze mnie artykuły: