#009 - Jak zabłysnąć na tle konkurencji?
Co roku tysiące osób w Polsce kończy rozmaite uczelnie, szkoły i kursy przygotowujące do świadczenia usług dietetycznych. Większość z nich nie może jednak liczyć na otrzymanie pracy w tym zakresie, więc próbuje zaistnieć na rynku samodzielnie, uruchamiając własny gabinet dietetyczny. Jak jednak zabłysnąć na tle ciągle narastającej konkurencji? Czy warto bić się ceną czy może szukać innych rozwiązań? Jak przygotować się do prowadzenia takiej działalności by nie zaliczyć życiowej porażki? Zadanie wcale nie jest łatwe. Miesięczny koszt utrzymania gabinetu dietetycznego wynosi min. 2-3 tysiące złotych. Dla zrównoważenia kosztów potrzebujemy przyjąć od kilkunastu do kilkudziesięciu klientów miesięcznie, zakładając, że średnia cena wizyty nie będzie niższa niż 100zł. A co zrobić gdy konkurencja jest tańsza a klientów wciąż nie widać?