Dotrzymaliśmy obietnicy! Mamy zapowiadaną rewolucję!
Najważniejszy temat naszej konferencji – Prezentacja najnowszego systemu oprogramowania dla dietetyków który po raz pierwszy w historii tego typu narzędzi będzie pomagał specjalistom budować najbardziej zaawansowane i skomplikowane plany żywieniowe, których opracowanie w taki sposób nie było jeszcze nigdy możliwe. To ma przede wszystkim ogromnie podnieść jakość i bezpieczeństwo usług dietetycznych w Polsce a pacjentom zagwarantować pewność, że usługa dietetyka będzie stała na najwyższym poziomie. Jeżeli mielibyśmy podsumować w czym tkwi największa rewolucja wprowadzonego systemu oprogramowania to:
- zakończyliśmy erę, kiedy dietetyk był odpowiedzialny za samodzielne układanie jadłospisów w komputerze, co zabierało ogrom czasu oraz rodziło niekiedy sporo błędów i niedopatrzeń. Tradycyjne układanie diet jakie jest znane we wszystkich funkcjonujących programach na rynku to już absolutny przeżytek! Współczesne rozwiązania informatyczne jakie zaprezentowaliśmy rozpoczęły budowę zupełnie nowych trendów w tym temacie.
- pierwszy raz w historii dietetyk będzie mógł oferować diety pod względem precyzyjnego doboru makro i mikroskładników, glikemiczności, zawartości pojedynczych aminokwasów czy kwasów tłuszczowych. Dostosowując jednocześnie dietę do wszelkich wymagań, wykluczeń produktów, przeciwwskazań, alergii i niekiedy skomplikowanych harmonogramów dnia. Czyli jego praca będzie wyglądała dokładnie tak, jak do tej pory mogła istnieć jedynie w teorii.
Zrobiliśmy niewiarygodny krok na przód i dokonaliśmy tego, co praktycznie wydawało się niemożliwe. Nie musimy już konkurować z żadnymi programami do układania jadłospisów dostępnymi na rynku, gdyż trudno nasze narzędzia nawet do tego zbliżyć. Zapewniamy, że kto spróbuje z nami pracy, zrozumie na czym powinna polegać prawdziwa praca dietetyka.
Na zdjęciu: Marek Naskręt, lider zespołu informatycznego odpowiedzielanego za rozwój tego właśnie działu oprogramowania Profi Diet. To jemu przypadła główna rola prezentacji naszego systemu.