#42 Kiedy i jak podnosić ceny?
Wielu dietetyków zastanawia się nad zmianą swojego cennika usług. Ale czy teraz jest na to dobry moment? A może nie ma co straszyć klientów nowymi cenami i spokojnie poczekać na lepsze czasy? Takie pytania nieustannie prześladują nie tylko dietetyków młodych stażem, ale także tych którzy mają za sobą wiele lat praktyki. Zmiana cennika zawsze wywołuje emocje, lęk i rozmaite obawy. Czy słusznie? Oczywiście, że tak! Jeżeli decyzja dotycząca zmiany cennika zostanie dokonana pochopnie, może mocno pogrążyć dotychczasowy biznes. Warto więc się zastanowić jak i kiedy tego dokonać, by cała operacja zakończyła się sukcesem.
Na jakie pytania znajdziesz odpowiedzi w dzisiejszym podcaście?
- Czym warto kierować się podnosząc ceny usług?
- Czy wyższa cena usługi zawsze gwarantuje wyższy zysk?
- Jakie zalety przynoszą wyższe ceny usług?
- Kiedy należy podwyższać ceny, a kiedy nie?
- O ile warto podwyższyć cenę?
- Lepiej podwyższyć cenę jednorazowo czy lepiej zrobić to na „raty”?
- Jak tworzyć różne warianty cenowe?
- Czy informować klientów o podwyżce cen?
Inna audycja wspomniana w podcaście:
Jeżeli masz jakieś wątpliwości, skontaktuj się ze mną. Chętnie odpowiem na Twoje pytania :) dariusz.szukala@apz.pl